mijn verhaal

Wist je dat we vaak iets moet mee maken om te kunnen veranderen! En wat ik ben ik dankbaar voor dat moment.....


Voor mij was dat moment eind 2015, het was zo doorgaan en mezelf compleet vergeten of stoppen. Mijn lichaam was op.... ik had gezondheidsklachten maar negeerde ze al geruime tijd, mijn energie was op. Als moeder van 2 prachtige kinderen neem je veel verantwoordelijkheden, echter vergat ik mezelf geregeld onbewust/bewust er was geen ruimte voor. Toen er ook nog een paar emotionele klappen bij kwamen, merkte ik dat ik zo cool was en mijn gevoel was verdoofd. Toen wist ik, dit moet veranderen!  Ik ben de reis in mezelf gaan maken en weer gaan luisteren naar de signalen van mijn lichaam en naar mijn gevoel het kreeg eindelijk weer een stem en daarvoor moest ik wel de grenzen op zoeken.

 

"Je lichaam en geest geven je zoveel informatie maar ik negeerde heel veel signalen.

Achteraf alsof ik wel 10x (of meer) door rood heen ben gereden, maar de boete nog niet had ontvangen"

 

Het besef dat emotionele gebeurtenissen in je leven - opgeslagen zitten in je lichaam - is de stap geweest om te starten met Droom Durf Doe Deel. De bevestiging dat ik weer de baas mocht zijn over mijn lichaam en mijn eczeem in plaats van mijn lichaam & hoofd over mij...... dat is het mooiste inzicht nog steeds!

 

Tijdens mijn reis ontdekte ik dat we graag willen dat het goed met ons gaat en wanneer dit niet zo is voelen we ons vaak minder dan een ander of wuiven we het weg. Eigenlijk verschuilen we ons continu achter een masker. Als je erover gaat praten dan is dat al een verademing, ook dan pas ervaar je de herkenning en verbinding met elkaar, ongeacht welke leeftijd. En dan kan al er een verandering plaatsvinden maar de echte verandering begon pas later.... lees hieronder verder! 

Ik voelde waar de pijn en klachten vandaan kwamen en kon de blokkades doorvoelen sommige waren waarheid en deden pijn. En sommige waren van vroeger en niet meer van toepassing (dat was een verhaal). Dat heeft me enorm laten zien dat ons LICHAAM veel wijzer is dan we denken.
Tijd voor meer onderzoek en daar is GevoelsCoaching geboren. Ik werk met mijn handen (energetisch) en we voeren coachgesprekken op gevoelsniveau. Ik laat je ervaren wat de ontspanning in het lichaam te weeg brengt en we onderzoeken de oude overtuigingen en patronen. Dan gaan we een stap verder en dan doorvoelen we de gevoelens en emoties. Dus we onderzoeken en schaven het oude bij. Zodat we vanuit daar weer kunnen bouwen, leren omgaan met de emoties en bewustwording van je handelen.
Tijdens de sessies zie ik mensen die hun gevoelens en emoties niet meer herkennen en/of volledig hebben uitgeschakeld, ze zijn bang om de pijn weer te voelen. Echter is het een oude pijn. Grenzen worden hiervoor te vaak overschreden, bepaalde situaties en gebeurtenissen blijven terug komen omdat de les nog niet geleerd is, ze hebben de pijn niet gevoeld ze zijn doorgegaan. En komen dan weer op dat kruispunt of doorgaan of afslaan. Dan leef je een verhaal maar niet jouw gevoel! 
Bijzonder is dat je samen op ontdekkingsreis gaat en dan ga groeien. Wij samen bereiken meer dan iemand alleen, en hulp vragen is een verademing en geeft zoveel inzichten en liefde.  Lees maar even in het gastenboek ;).